학력 |
박사 고려대학교 대학원 식품영양학 이학박사 석사 고려대학교 대학원 식품영양학 석사 학사 고려대학교 가정교육학 학사 |
주요경력 |
2008년3월 ~ 2022년 현재 신한대학교 식품조리과학부 교수 2004년3월~ 2008년2월 대전과학기술대학 식품과학계열 교수 2018년~2022년 현재 동두천시 어린이급식관리지원센터 센터장 2018년 11월~2022년 현재 동두천시 위생팀 식품진흥기금 심의위원 2014년 9월~2022년 현재 의정부시 위생과 식품진흥기금 심의위원 2016년 10월~2022년 현재 의정부시 소비자정책 심의위원 2016년 3월 ~ 2019년 의정부시 1인창조기업/시니어비즈니스센터 심의위원 2017년 4월 ~ 2018년 9월 신한대학교 바이오 식품산업 R&D 연구위원 2004년 3월 ~ 2022년 현재 한국조리학회 부회장 2019년 3월 ~ 2020년 한국외식산업학회 부회장 2016년 3월 ~ 2022년 현재 동아시아식생활학회 이사 2008년 3월 ~ 2022년 현재 한국외식산업학회 상임이사 |
연구 및 프로젝트 |
연구논문 (최근 3년)외 다수 A Study on the Quality Characteristics of Apple and Carrot Mixed Juice With Different Amounts of Beet. 2022, Food Engineering Progress (scoupus) Effect of salted-fermented fish products and their alternatives on the volatile compound profiles of kimchi. 2021, Food Engineering Progress (scoupus) Quality Change in Salted Cabbage with Different Salinity and Salting Temperature. 2021, Culinary Science & Hospitality Research(KCI) The Effects of Attitude, Subjective Norm, and Behavioral Intention on Perceived Values in Traditional Marketplaces.2020,유통과학연구(scoupus) A Comparative Study on the Dietary Habits and Nutrition Intake Tendency on the University Students in the Northern Gyeonggi Region by Their Majors 2020,Culinary Science & Hospitality Research(KCI) A Study on the Effect of the Purchase Decision-Making Factors upon the Intention of Recommendation and the Intention of Use for Environmentally-Friendly Agricultural Products.2020,Culinary Science & Hospitality Research(KCI) A Study on the Awareness on the Traditional Korean Foods and Their Consumption Behavior among Students from Multi-Cultural and Non-Multicultural Families in Northern Gyeonggi Region2019,Culinary Science & Hospitality Research(KCI) A Study on the Awareness on the Traditional Korean Foods and Their Consumption Behavior among Students from Multi-Cultural and Non-Multicultural Families in Northern Gyeonggi Region. 2019,Culinary Science & Hospitality Research(KCI) A study on Consumption pattern and Sensory Evaluation of commercial Gochujang and Home Made Gochujang.2018,Culinary Science & Hospitality Research(KCI) 사과, 당근, 비트 혼합 주스의 첨가량을 달리한 젤리의 품질 특성 연구. 2022.Culinary Science & Hospitality Research(KCI) 사프란을 첨가한 설기떡의 품질 특성. 2021, Culinary Science & Hospitality Research(KCI) 수도권 지역 영양사의 직무성과, 직무태도, 고객지향성 간의 관계연구.2019, Culinary Science & Hospitality Research(KCI) HMR에 대한 선택속성 지각이 만족과 추천의도 및 재구매 의도에 미치는 영향.2018,한국외식산업학회지(KCI)
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