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안선정
직위
학과장
전화번호
031-870-3514
담당과목
식품조리과학, 바이오식품산업, 식품학, 식품품질 및 관능평가
이메일
food@shinhan.ac.kr
연구분야
식품조리과학
사무실
제 1캠퍼스 행함관 5층 5130호

세부내용

학력

박사 고려대학교 대학원 식품영양학 이학박사

석사 고려대학교 대학원 식품영양학 석사

학사 고려대학교 가정교육학 학사



주요경력

20083~ 2022년 현재 신한대학교 식품조리과학부 교수

20043~ 20082월 대전과학기술대학 식품과학계열 교수

2018~2022년 현재 동두천시 어린이급식관리지원센터 센터장

201811~2022년 현재 동두천시 위생팀 식품진흥기금 심의위원

20149~2022년 현재 의정부시 위생과 식품진흥기금 심의위원

201610~2022년 현재 의정부시 소비자정책 심의위원

20163~ 2019년 의정부시 1인창조기업/시니어비즈니스센터 심의위원

20174~ 20189월 신한대학교 바이오 식품산업 R&D 연구위원

20043~ 2022년 현재 한국조리학회 부회장

20193~ 2020년 한국외식산업학회 부회장

20163~ 2022년 현재 동아시아식생활학회 이사

20083~ 2022년 현재 한국외식산업학회 상임이사



연구 및 프로젝트

연구논문 (최근 3)외 다수

A Study on the Quality Characteristics of Apple and Carrot Mixed Juice

With Different Amounts of Beet. 2022, Food Engineering Progress (scoupus)

Effect of salted-fermented fish products and their alternatives on the volatile compound profiles of kimchi. 2021, Food Engineering Progress (scoupus)

Quality Change in Salted Cabbage with Different Salinity and Salting Temperature.

2021, Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

The Effects of Attitude, Subjective Norm, and Behavioral Intention on Perceived Values in Traditional Marketplaces.2020,유통과학연구(scoupus)

A Comparative Study on the Dietary Habits and Nutrition Intake Tendency on the University Students in the Northern Gyeonggi Region by Their Majors 2020,Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

A Study on the Effect of the Purchase Decision-Making Factors upon the Intention of Recommendation and the Intention of Use for Environmentally-Friendly Agricultural Products.2020,Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

A Study on the Awareness on the Traditional Korean Foods and Their Consumption Behavior among Students from Multi-Cultural and Non-Multicultural Families in Northern Gyeonggi Region2019,Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

A Study on the Awareness on the Traditional Korean Foods and Their Consumption Behavior among Students from Multi-Cultural and Non-Multicultural Families in Northern Gyeonggi Region.

2019,Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

A study on Consumption pattern and Sensory Evaluation of commercial Gochujang and Home Made Gochujang.2018,Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

사과, 당근, 비트 혼합 주스의 첨가량을 달리한 젤리의 품질 특성 연구. 2022.Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

사프란을 첨가한 설기떡의 품질 특성. 2021, Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

수도권 지역 영양사의 직무성과, 직무태도, 고객지향성 간의 관계연구.2019, Culinary Science & Hospitality Research(KCI)

HMR에 대한 선택속성 지각이 만족과 추천의도 및 재구매 의도에 미치는 영향.2018,한국외식산업학회지(KCI)